Zdravé pečenie: zelené srdiečka à la jarné cupcaky

0

 

Cupcake nemusia byť len symbolom kalórii a cukru. Môžme si pripraviť aj jednoduchší a oveľa zdravší variant – zelený cupcake, pretože jeho hlavnou ingredienciou je špenát.

No nebojte sa,  aj napriek tomu sú lahodné a zgustne si na nich nejeden milovník sladkého.

Privítajme jarné počasie touto dobrotou.

Na ich prípravu budeme potrebovať:
  • ovsené vločky 1 šálka
  • čerstvý baby špenát 2 hrste
  • trstinový cukor 1/2 šálka
  • biely jogurt 3 PL
  • rozpustený kokosový olej 3 ČL
  • sóda bikarbóna 1 ČL
  • mletá škorica 1 ČL
  • vanilkový extrakt 1 ČL
  • vaječný bielok 2 ks
  • kôra z bio citróna
Postup prípravy:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a muffinovú formu vylozíme papierovými košíčkami, alebo naplníme silikónové formičky.

Rozmxiujeme si ovsené vločky do múky.

V miske si zmiešame ovsenú múku, mletú škoricu, sódu bikarbónu.

V druhej miske si metličkami vyšlaháme bielka s cukrom dopenista. Potom pridáme biely jogurt, kokosový olej, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a premiešame.

Túto zmes vylejeme do ovsenej zmesi a varechou vymiešame cesto dohladka.
Nakoniec pridáme do zmesi špenát a ponorným mixérom vymixujeme dohladka.

Nakoniec zmes naplníme lyžičkou do košíčkov (cca 3/4) a dáme piecť na 20-25 minút.

Po upečení už len maškrtiť bez predsudkov ;)

Jarné cupcaky

Skvelo sa hodia k poobednej kávičke

 

Facebook
Twitter
Google+0
Linkedin0
E-Mail
Staršie príspevky:
Tetovanie očí
Tetovanie očí? Trend, ktorý vám ostane až do smrti

  Vedeli by ste si predstaviť, že by ste si dali zafarbiť očné bielka? Trend, ktorého sa budete báť, sa...

Zavrieť