Toto sa na Slovensku stať nemôže. V reštaurácii nechal sprepitné 2 000 dolárov

0

 

Zákazník nechal v reštaurácii obrovské sprepitné. Na účte pri tom bolo len necelých 100 dolárov. Sprepitné rozdelil každej osobe v reštaurácii, ktorá pre jeho spokojnosť niečo vykonala. Koľko nechávate reštaurácii vy, keď ste spokojní? Prečítajte si, prečo to urobil. 

Personál v reštaurácii menom Blue 44 zažil príjemný šok. Veľkorysý zákazník, ktorý večeral so svojim spoločníkom, sa odmenil. A to božsky. Pritom nejedol žiadne luxusné jedlá. So spoločníkom skonzumovali len vyprážané kurča, tradičné americké jedlo Gumbo a svoje obľúbené pivo. Celkový účet tak bol 93,23 dolárov, čo nie je na tamojšie pomery nič výnimočné.

Unikátne však bolo sprepitné, ktoré by od radosti rozplakalo nejednu čašníčku na Slovensku. Ale len v prípade, ak by jej toto sprepitné nezobral samotný prevádzkovateľ, ako býva v niektorých podnikoch zvykom.

Zvykne chodiť častejšie

Darca však nebol len náhodný okoloidúci. Túto mladú reštauráciu zvykne navštíviť párkrát do mesiaca. V minulosti emailom s majiteľom preberal napríklad aj to, ktoré druhy piva by mohol zaradiť do ponuky. A práve jedno z pridaných druhov v ten deň štedrý darca pil. Na bloku sa zákazník poďakoval aj za svoje obľúbené Gumbo.

Pokladničný blok Zdroj: washingtonpost.com

Pokladničný blok Zdroj: washingtonpost.com

2000 dolárov presne rozdelil

Na šek zákazník napísal presné rozdelenie peňazí, ktorými sa odvďačil. Rovnú tisícku zinkasoval kuchár James. Ďalších 500 dolárov dostala servírka Laura a bez sprepitného sa nezaobišiel ani samotný majiteľ Christofer Nardelli. Ten tak zinkasoval zvyšných 500 dolárov.

Keď personál videl, čo je na pokladničnom bloku napísané, skoro onemel. Majiteľ kontaktoval e-mailom zákazníka, aby mu vyjadril svoju vďačnosť. V mene celého personálu a reštaurácie mu poďakoval a zároveň sa opýtal, čo ho viedlo k tomu nechať tak obrovské sprepitné.

Hovoril, že bol veľmi spokojný s tým, čo sme tu vybudovali a povedal, že mu bolo cťou byť našim zákazníkom,“ vysvetlil šéf reštaurácie pre denník Washington Post.

Servírka Laura uviedla, že týchto 500 dolárov je pre ňu dosť, aby pokryla náklady na svoj letný semester v škole. Majiteľ a kuchár svoj dar údajne využijú pre svoje rodiny. Kuchár sa vyjadril, že bolo neuveriteľne dojemné, ako ich niekto za vykonávanú prácu takto dramaticky odmenil. „Veľmi oceňujem, keď si jednotlivec nájde ten čas poďakovať za niečo, do čoho som vložil svoj čas a úsilie.

Poznáte niekoho alebo ste zažili niečo podobné na Slovensku?

Zdroj: washingtonpost.com

Snímky: washingtonpost.com, theworldofchinese.com, careerone.com.au

Facebook
Twitter
Google+0
Linkedin0
E-Mail
Oliver Duffek

Oliver Duffek

Spoluzakladateľ portálu SmeAktual.sk. Sleduje nové trendy, technológie či dianie v odvetví automobilov a motocyklov. Sem-tam zablúdi aj do zdravej výživy, sveta fitness či módnych vychytávok.Väčšinu svojho času venuje tejto práci, ktorá ho zároveň napĺňa.
Oliver Duffek
Staršie príspevky:
Slováci zachránia váš mobil. Ukázali vreckovú nabíjačku

  Šikovní Slováci, ktorí vedia robiť dobré produkty a ešte lepšie ich vedia spopularizovať. Koľkokrát sa vám už stalo, že...

Zavrieť