Niečo pre milovníkov exotiky. Skúste našu kubánsku roládu

0

 

Leto je už za dverami, a tak sme vyskúšali recept, ktorý vám priblíži krásne slnečné exotické krajiny. Pokiaľ ste nadšencom klasickej rumovo-kokosovej príchute, určite si prídete na svoje. Prinášame vám recept na delikatesu v podobe rumovo-kokosovej rolády, ktorú by vám mohli závidieť aj samotní Kubánci.     

Čo potrebujeme na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru (môžete použiť aj med, množstvo si môžete upravit podľa chuti)
  • 3 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 3 polievkové lyžice pomletého kokosu (vytvorí sa nám tak konzistencia podobná múke)
  • 2 polievkové lyžice rumu (množstvo si taktiež môžete prispôsobiť podľa vlastnej prferencie, v prípade, že chcete roládu podávať aj deťom, rum vynechajte)
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 25 gramov nastrúhanej 70 %nej čokolády

Čo potrebujeme na plnku:

  • 250 gramov jemného tvarohu (najlepšie ak máte odtučnený)
  • 5 polievkových lyžíc kokosu (tu už kokos nemelieme)
  • 3 polievkové lyžice medu (my sme použili trstinový cukor, čím určite nič pokazíte, no odporúčame použiť med, nakoľko plnku krásne prepojí)
  • šťava z polovice citróna
Ingrediencie, potrebné na cesto.

Ingrediencie, potrebné na cesto.

Postup prípravy:

Suroviny máme pripravené, môžeme ísť na samotnú roládku. Začneme prípravou cesta.

  1. Najprv si už tradične oddelíme žĺtka od bielok. Bielka si v samostatnej miske vyšľaháme na sneh a zatiaľ odložíme.
  2. K žĺtkam pridáme trstinový cukor a následne aj kokosový olej. Všetko spolu vymixujeme do peny.
  3. Príchuť exotiky vytvoríme tým, že do cesta pridáme rum.
  4. Následne pomaly vmiešame sneh z bielok.
  5. Pridáme už pomletý kokos a poriadne premiešame.
  6. Poslednou ingredienciou je kakao, ktoré si do zmesy prisejeme cez sítko.
  7. Hotovú zmes si vylejeme na plech, ktorý sme predtým vystlali papierom na pečenie. Cesto pečieme 15-20 minút na 180 stupňov.

Kým sa nám cesto pečie, môžeme prejsť na plnku. Roládu naplníme zmesou, ktorej príprava je veľmi jednoduchá.

  1. Pridáme do misky tvaroh, kokos, med (prípadne cukor) a citrónovú šťavu. Všetko dobre zmiešame a necháme v chladničke chvíľu odstáť.
  2. Keď máme cesto upečené, zrolujeme ho aj s papierom na pečenie a necháme ho vychladnúť.
  3. Následne už len potrieme plnkou a zrolujeme ho do rolády, avšak už bez papiera.
  4. Na dozdobenie rolády použijeme ešte trochu kokosu. Roládu potrieme tenkou vrstvou medu, prípadne domáceho džemu, a posypeme strúhaným kokosom. Ten sa nám takto lepšie prilepí.
  5. Necháme aspoň dve hodinky vychladnúť v chladničke a môžeme podávať :)

Postupu prípravy v obrazoch:

Snímky: SmeAktual.sk/Veronika Polanská

Facebook
Twitter
Google+0
Linkedin0
E-Mail
Patrik Kováč
Podporte nás

Patrik Kováč

Robím to, čo ma baví, a preto som redaktorom portálu SmeAktual.sk
Patrik Kováč
Podporte nás
Staršie príspevky:
človek
Podľa vedcov sa začalo masové vymieranie druhov. Okrem zvierat budú vymierať aj ľudia

  Britská televízia BBC zverejnila správu, podľa ktorej má svet problém. Za 100 rokov zmizlo cez 400 druhov stavovcov -...

Zavrieť