Chcete piecť bez múky? Tento recept by ste mali určite vyskúšať

0

 

Pripravili sme pre vás recept na ľahký a osviežujúci koláčik, po ktorom na tréningu nemusíte spraviť o sto drepov viac bež obvykle. Skúste našu zdravšiu variantu čokoládovo-kokosovej pochúťky, ktorou určite potešíte aj vašu návštevu. 

Čo potrebujeme na cesto:

– 3 vajíčka

– 2 polievkové trstinového cukru

– 1/3 hrnčeka kokosového oleja

– 1/3 hrnčeka kokosového mlieka

– 1/2 hrnčeka kakaa

– 1/3 hrnčeka pomletých ovsených vločiek

– štipka soli

Čo potrebujeme na plnku:

– 1 mäkký tvaroh

– 1 hrnček kokosu

– 2 polievkové lyžice medu (doslaďte podľa chuti)

Čo potrebujeme na polevu:

– 100 gramov čokolády (my sme použili 74%-nú)

– 1/3 hrnčeka kokosového mlieka

– 100 gramov mrazeného ovocia

– 1 polievková lyžica vanilkového pudingu

– 2 polievkové lyžice medu

Postup prípravy

Cesto:

Základ čokoládovo-kokosovej torty pripravíme tak, že si najprv vyšľaháme vajíčka a cukor do peny. Potom pridáme kokosový olej, mlieko a štipku soli. Zmes znova mixujeme a následne jemne vmiešame kakao a pomleté ovsené vločky. Cesto nalejeme do tortovej formy, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Odporúčame si dno formy potrieť trochou oleja, aby sa nám papier na pečenie lepšie prilepil. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút na 180 °C.

Plnka:

Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si kokosovú plnku. Jednoducho vymiešame spolu tvaroh, kokos a med tak, aby nám vznikol krém. V prípade, že je zmes príliš hustá, pridáme trošku mlieka.

Keď máme upečené cesto, necháme ho vychladnúť. Odstránime papier na pečenie a vložíme cesto späť do tortovej formy, kam budeme postupne pridávať vrstvy. Potom naň natrieme kokosový krém a môžete začať s polevou.

Poleva:

Poleva tohto koláčika sa skladá z dvoch vrstiev. Tá jedna je klasická čokoládová, ktorú pripravíme roztopením čokolády a kokosového mlieka v hrnci. Takto pripravenú čokoládovú polevu nalejeme na vrch torty.

Posledná vrstva je ovocná, ktorú pripravujeme z mrazeného ovocia. To si necháme roztopiť v ďalšom hrnci, postupne pridávame pudingový prášok a med. Poriadne premiešavame až kým nám nevznikne mierne hustá zmes. Teraz už len stačí na čokoládu naliať aj ovocnú polevu. Tá dodá koláču veľmi svieži nádych.

Tortu necháme vo forme poriadne stuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc.

Prajeme dobrú chuť!

koláč (Snímka: SmeAktual.sk)

 

Snímky: SmeAktual.sk/Veronika Polanská

Facebook
Twitter
Google+0
Linkedin0
E-Mail

Veronika Polanská

Na SmeAktual.sk sa venuje módnym trendom či dobrému jedlu. Veľmi rada cestuje a spoznáva nové zákutia sveta. Zameriava sa na témy v oblasti zlepšovania kvality života. Zdravá výživa, šikovné recepty či vecné rady sú pre Veroniku záľubou.
Staršie príspevky:
Tesla Model S
Teslu šoférujú idioti. Pokojne aj zo zadného sedadla

  Funkciu Autopilota, ktorá dokáže zjednodušiť šoférovanie, začali niektorí majiteľa Tesly zneužívať.  Moje auto šoféruje samé! Video ukazuje muža, ktorý...

Zavrieť